Hadsundløbet 3   Hadsundløbet 1 Hadsundløbet 2

Selv regnen kunne ikke spænde ben for endnu en ny deltagerrekord ved dette års Hadsundløbet. Hele 879 løbere deltog, hvilket var en pæn forbedring af sidste års rekord på 821 løbere.

Opvarmningen på Torvet var lagt i hænderne på Mikkel Muhl fra fitnesscenter MyHeart, hvorefter de mange løbere gjorde klar til start.

OL-guld-medaljevinderen Rasmus Quist skød løbet i gang for de tre startgrupper med fem minutters interval, og hver gang blev den store rundkørsel på Alsvej/Doktorbakken afspærret, at dels to Politifolk og dels officials fra klubben. Dertil var omkring 40 officials ude som vejvisere, hvoraf halvdelen var hjælpende lærere fra Hadsund Skole, der jo deltager med hovedparten af sine elever. Efterfølgende var der også kun få meldinger om problemer på ruterne, hvor det primært drejede sig om bilister, der havde lidt svært ved at respektere anvisningerne; lidt utroligt at man som bilist ikke tager mere hensyn til løbere.

Endnu en rekord stod for fald, idet Urmager Erhardsens Vandrepokal til største deltagende hold blev overrakt til Hadsund Skole, der igen slog sin egen rekord. Hele 563 elever og lærere deltog i år imod 493 fra sidste år, så der var igen stor glæde, da pokalen kom med tilbage på skolen.

Også fjordløberne fra Hobro stillede med et stort hold på 44 løbere, efterfulgt af 37 løbere fra Vindblæs Friskole. Dertil kom en lang række foreninger og forretninger i mindre hold. Alt sammen et festligt indslag, hvor mange hold jo stiller op i ens løbetøj.

De mange gruppevindere blev præmieret med medaljer overrakt af Palle Justesen og Sabrina Petersen fra Sportigan, Hadsund, og her følger en oversigt over de mange vindere.

Hele 128 lodtrækningspræmier blev også uddelt. Løbets mange flotte sponsorpræmier var bl.a. fra medarrangør Sportigan, Newline, Sparekassen Kronjylland, 2tal, davinci Ristorante, Beauté Pacifique og Legekæden, og de blev ivrigt modtaget af de heldige vindere.

Frisk frugt og saftevand, sponsoreret af Super Brugsen i Hadsund, var også lige noget der passede løberne, og der var stor afsætning til de mange trætte men tilfredse deltagere.

Det lokale beredskab, som stod for førstehjælpen, modtog blot få løbere med overfladiske skrammer, hvor det glatte underlag som oftest var skyld i styrt.

Den sportslige arrangør, Mariager Fjord Orienteringsklub var yderst tilfredse med afviklingen af årets løb, og selv om regnen drillede, fungerede det elektroniske tidtagningssystem perfekt, og de mange løbere kunne hurtigt blive opdateret på egne og konkurrenters tider, der løbende blev opdateret på de lange resultattavler midt på Torvet.

Næste års løb er allerede i støbeskeen, og datoen er som altid første torsdag i september, næste år d. 5. september, fortæller arrangørklubben.