NYTÅRSLØB 2010

 

Så er det nytår igen… men, det er altså ikke rigtigt nytår, før vi har løbet NYTÅRSLØB.

 

I år i rigtigt vintervejr, når det er allermest flot. Knirkende frostsne under løbeskoene, let og blegt sollys og rød/hvide skærme, der lyser op undervejs rundt på banen.

 

Sikke en velkomst

Stævneleder AP tog imod på parkeringspladsen – en service, som alle klubber godt kunne tage ved lære af. Det er da en velkomst der vil noget, når selveste Event-Directoren står og vinker venligt til højre og venstre, straks man drejer ind på P-pladsen foran Mariagerfjord Gymnasium, der havde lagt aula og omklædningsrum til Nytårsløbet.

 

Forklædninger

Nytårsløbet byder altid på en særlig udfordring, for det kan være vanskeligt at genkende folk. Ikke fordi de har ændret udseende henover en sikkert lang og anstrengende nytårsaften, men fordi alle er formummet i diverse vinterklædningsstykker. Overinspector Munthe gav den i rollen som bankrøver iført duggede briller og elefanthue, Helge P havde en strikket hue – mindst 3 numre for stor - helt nede over lyttelapperne, og Iversen var endnu ikke tøet op efter -25 graders frost nytårsaften ved lystejendommen i Sverige. Og selveste formand Blom gav den i mega-size sparkedragt med indbyggede seler.

 

Løbeskoene er et helt andet kapitel denne dag. Nogle stiller op i iskolde o-sko, andre foretrækker glatte kondisko og de helt sikre vælger at løbe i vinterstøvlerne. Så er man også sikker på, at vægtklassen er fyldt helt ud, hvis et enkelt stykke sylte skulle havde undsluppet det grådige og bundløse dyb, ved juledagenes talrige energirigtige frokoster.

 

Af sted til start, der foregik fra bagenden af formandsautomobilet. Rigmor gav anledning til hævede øjenbryn hos IT-chef Keld Ø, da hun både ville bytte bane, brik, kort og sikkert også vejvalg, med en anden løber umiddelbart før start.

 

Løb i Amerika

Fat i kortet – nu har vi minsandten også løbet i Amerika – viste det sig. ”Amerika” stod der højt og flot på det fine sprintkort, som Jørn havde tegnet.

Nå - rundt om bygningen og foran os var der talrige spejlblanke og glatte skråninger. Paparazzi-fotograf Keld havde taget opstilling for at forevige de flotteste akrobatiske manøvrer, der blev udfoldet for at komme ned på plan og fast grund.

 

Første runde gik gennem villakvarterer inden vi stak næsen ned – og jeg siger ned – i Hobro Østerskov. Banelæggeren havde åbenbart ikke hørt om begrebet ”rundt på kurven”, for det gik ned, op, ned, op, ned og op, op, op….

 

 

Observationer på skrænterne

På et tidspunkt diskuterede Rigmor og Elizabeth et vejvalg så kraftigt, at sneen smeltede i flere meters omkreds. De fandt dog posten i god ro og orden!

 

Lajla blev observeret halsende bagefter Christina. Vær kun bekymret, for det bliver kun værre og vanskeligere, at følge med de unge og hurtige ben i fremtiden.

 

Næstformand Jens-Chr. var tydeligt mærket af julens anstrengelser, men fik dog fremgispet et ”Godt Nytår”, da han på usportslig vis overspurtede forfatteren op ad bakke.

 

Henrik Bach og Lars Jensen ”dampede” af sted, som om de slet ikke havde bemærket hverken sne eller bakker. Gad vide om de kun lever af müsli og havregrød – de par jernmænds-gutter!

 

 

Og Inge må være i topform til sæson 2010. Hun udbrød også glad et ”Godt Nytår”, ganske vist lige inden hun skulle op ad en djævelsk stejl og glat bakke,

 

mens Vagn Lidegaard fejrede det nye år iført høj tophueføring og stilsikker orientering. 

 

 

Hvornår er det slut…

 


 

Trængslerne nærmede sig afslutningen og vi kunne løbe i mål. Her ventede Keld, Erik, Jens og Blom, der klumpede sig sammen inden døre ved printeren. En hurtig omklædning og ind i gymnasiets aula, hvor Ran, Kirsten og Anni stod klar med det, som vi i virkeligheden var kommet efter: SUPPEN.

Herlig varm suppe med fedtperler, lidt grønsager (man skulle jo nødigt have en fibersprængning i maveregionen), mel og kødboller i rigt mål. WHAUHHW det gjorde godt.

 

SÅ ER DET RIGTIGT NYTÅR.

 

Tak til jer alle, der har kæmpet med kort, baner, computere, poststativer og gasblus til suppen, for at alle vi andre kunne få en rigtig fin oplevelse.

 

 

 

GODT NYTÅR

Helge Søgaard (der gik/løb i vinterstøvler)

Foto: Keld Østergaard