Kvindeløb

Beauté Pacifique Kvindeløb i Hadsund 2018.

Stævneledelsen for Beauté Pacifique Kvindeløb er i fuld gang med forberedelserne til dette års løb, der afholdes torsdag d.3. maj kl.19.00, og selv om kalenderen stadig kun er nået til den sidste vintermåned, så strømmer tilmeldingerne allerede ind til løbet.

Sidste år tiltog hele 934 kvinder i løbet, og i år håber arrangørerne igen at kommer over de magiske 1.000 deltagere, ligesom det har været tilfældet hele fire gange siden løbets start i 2010. Højeste antal var på 1.177 løbere tilbage i 2014. Der er sat et begrænset deltagerantal på 1.200, og med de nye flotte forhold på Hadsunds havn, er det muligt, at en ny rekord sættes i år, fortæller stævneledelsen, som udgøres af nøglepersoner fra Beauté Pacifique, Ristorante Da Vinci og Mariager Fjord Orienteringsklub

Sidste år introduceredes en ny og fjerde startgruppe kun for gående, og det faldt i god jord hos deltagerne, hvor hele 304 kvinder, altså omkring en tredjedel, stillede op i denne gruppe. Vi bevarer selvfølgelig den startgruppe her i det nye år, fortæller stævneleder Erik Nielsen fra arrangørklubben Mariager Fjord OK.

En decideret nyhed kan også allerede nu afsløres, idet flere kvinder i løbets ældste aldersgruppe, 60 år og derover, har efterspurgt en gruppe for 70 år og derover. Det har vi i stævneledelsen lyttet til, og fra i år kan kvinder på de 70 år og derover konkurrere mod jævnaldrende.

Alle deltagere får samme flotte tur på de 5 km. Start er som sædvanlig på Havnevej ved Ristorante Da Vinci, og derfra går ruten over Hadsund Broen til Hadsund Syd og retur igen, inden turen går ud ad Vestergade og Hobrovej, før løberne kommer op ad den meget omtalte ”Djævlebakke”. Herfra går den smukke tur ned igennem nyudsprungne Thygeslund-skov og ind ad den flade del af Thygeslundvej og Skovvej, før selve afslutningen ved byens nye kanal og havnebassin ved Trip Trap-bygningen på havnen.

Stævnepladsen, hvis forskellige dele forbindes af den nye bro over kanalen, har noget nær de perfekte rammer ved både kanal og havnebassin; der er masser af plads til de mange løbere både før, under og efterløbet. Ligeså er det her, at de mange tilskuere kan sig finde tilrette, hvor Antonino, indehaveren fra Ristorante Da Vinci, lokker med lækre italienske retter til små penge. Han fortæller i øvrigt, at flere kunder, af især hunkøn, har efterspurgt retter tilberedt af økologiske råvarer, og det vil derfor være at finde i år på menukortet.

Som sædvanlig er det medarrangør og hovedsponsor Beauté Pacifique fra Hadsund, der står for de eftertragtede goodiebags, som samtlige deltagere får udleveret. Heri er der bl.a. deres egne lækre produkter, og som en lille ekstra twist, er der lidt godt til ganen fra både Karlsens produkter og Mariager Saltcenter.

Ligeså er det Beauté Pacifique, der overrækker førstepræmierne til vinderne i de otte aldersgrupper. Andenpladserne præmieres af den lokale butik By Maise og tredjepræmierne af Sportigan Hadsund. Hertil kommer blomster til alle 24 præmietagere fra Kirkepladsens Blomster i Mariager.

Udover disse mange præmier, har alle deltagere mulighed for at vinde en af de mange lodtrækningspræmier, og de seneste år har der været omkring 200 af disse, sponsoreret af lokale butikker i Hadsund og omegn. Ligeså er det den lokale Super Brugsen Hadsund, der sponsorerer både frisk frugt og væske til de mange løbere.

Og opvarmningen er som sædvanlig lagt i hænderne af to dygtige instruktører fra fitnesscenteret My Heart i Hadsund.

Arrangørerne håber selvsagt på stor deltagelse igen i år, og opfordrer derfor de mange kvindelige deltagere til at invitere veninder, kollegaer, familie mfl. med til et brag af et super-løb her i 2018.