Hadsundløbet 2018

Torsdag d.6. september afholdes Hadsundløbet for 27. gang, og som sædvanlig er det Mariager Fjord Orienteringsklub og Sportigan Hadsund, der i samarbejde arrangerer løbet.

Allerede før sommerferien åbnede klubben op for tilmeldinger, og således er der nu blot godt tre uger til selve løbet, fortæller stævneleder Erik Nielsen fra klubben.

Sidste år deltog 250 løbere, hvilket var en meget flot stigning i deltagerantallet fra året før, hvor blot 160 løbere deltog. De mange løbere fordelte sig på de tre ruter med henholdsvis 81 løbere på 3,3 km, 128 løbere på 5,5 km og 41 løbere på den længste distance på 10,5 km. Fælles for ruterne er, at alle løbere starter op ad bakke fra Sportigan på Storegade, og derefter ud ad Aalborgvej. Ved rundkørslen på Ringvejen går den korte rute på 3,3 km ned ad Ringvejen til G. Visborgvej og derfra ind mod byen igen. Ruten på 5,5 km går længere ud ad Aalborgvej helt til Sandelmosevej, og følger derefter denne tværs over til Gl. Visborgvej og derfra videre ind mod byen. Løbets længste rute på 10,5 km går endnu længere ud ad Aalborgvej, og drejer først ind ad Visborgvej, hvor den følges helt til Visborg, derefter ad Gl. Visborgvej, som følges helt ind til Hadsund, hvor den løber sammen med de to øvrige ruter. Fælles for de tre ruter er selve afslutningen, hvor ruterne går helt ind ad Gl. Visborgvej, videre ind ad Østergade og ned ad Tinggade/Doktorbakken til selve opløbet ved målområdet på Torvet.

Urmager Erhardsens vandrepokal bliver altid overrakt til største hold, og sidste år blev det Vindblæs Friskole, der stillede med hele 54 løbere. Tidligere hold, der har fået pokalen, er både Hadsund Boldklub, Fjordløberne Hobro, Havbakkeskolen og Hadsund Skole mfl.

Løberne er delt op i hele ni aldersgrupper, og således vil der kunne deles 54 præmier ud, hvis alle grupper er repræsenteret ved dette års løb, for traditionen tro modtager samtlige vindere af alle grupper medaljer, fortæller Palle Justesen, indehaver af Sportigan Hadsund. Dertil kommer en række lodtrækningspræmier, der udtrækkes blandt samtlige deltagere, således det ikke blot er de hurtige løbere, der får del i præmierne.

I målområdet, der som sædvanlig er ved Sportigan på Torvet midt i Hadsund, er der som vanligt frisk frugt og saft til de mange løbere, sponsoreret af SuperBrugsen Hadsund, og således bliver det i de kendte rammer, at 2018 udgaven afholdes.

Tilmelding foretages på klubbens hjemmeside: www.mariagerfjordok,dk senest d.2. september slutter klubbens kasserer, løbstilmelder og webmaster Keld Østergaard.