Hadsundløbet

682 løbere med i årets Hadsundløbet.

Sidste års ellers flotte deltagertal på 250 løbere blev temmelig kraftigt slået, idet hele 682 løbere fra nær og fjern deltog i dette års Hadsundløbet, der blev afviklet torsdag aften i Hadsund. Det skyldtes ikke mindst, at Hadsund Skole, efter nogle års fravær, igen havde valgt at deltage i det lokale motionsløb, og således deltog 345 elever fra skolen, hvilket var godt halvdelen af det samlede deltagerantal. Ud over denne positive store deltagelse, kunne arrangørerne ligeledes konstatere, at selv uden de mange elever, var deltagerantallet fra sidste år alligevel blevet slået med omkring 90 løbere, så vi er inde i en positiv opadgående spiral, fortæller stævneleder Niels Jørgen Iversen fra Mariager Fjord OK. Der er dog stadig et stykke vej op til rekorden fra 2012, hvor hele 879 løbere deltog. Sammen med omkring 40 hjælpere fra klubben sørger han for løbets afvikling, og det flotte septembervejr gjorde sit til et vellykket arrangement.

Som tidligere år danner Tovet i Hadsunds midtby rammerne om stævnepladsen, hvor der både er start og mål. Før løbet er det også her, at løberne mødes, får udleveret startnumre og nærstuderet de ophængte kort med de tre løbedistancer på henholdsvis 3,3 km, 5,5 km og 10,5 km. Løbsstatistikken fra de 26 foregående års løb bliver ligeså ivrigt studeret, og mange løbere har været trofaste og deltaget samtlige år.

Omkring kl. 18 bød klubbens kasserer Keld Østergaard velkommen, hvorefter han overrakte mikrofonen til to instruktører fra fitnesscenter MyHeart. Ligesom tidligere år fik de virkelig gang i de mange løbere, og pulsen kom derfor i top, inden løberne kunne begive sig ud på de tre distancer.

Præcis kl.18.30 blev første startgruppe på de 10,5 km skudt i gang af Palle Justesen fra Sportigan, og med fem minutters interval kom løberne på henholdsvis 5,5 km og 3,3 km også afsted ud på stier og veje i Hadsund og omegn. Fælles for de tre distancer er en noget barsk start op ad den stejle Storegade og videre ud ad de første ca. 1½ km. på Aalborgvej. Her løber den korte rute ned ad Ringvejen. Den mellemlange rute må længere ud ad Aalborgvej og videre over ad Sandelmosevej. Den lange rute må helt ud af byen før der drejes ind ad Visborgvej og videre helt til Visborg. Fælles for de tre ruter er sammenfletningen af ruterne på Gl. Visborgvej/Ringvejen, og herfra følges de tre ruter ind til Hadsund midtby og selve opløbet i bunden af Torvet.

De mange løbere fik stor opbakning af tilskuere i målområdet på Torvet, og efter målpassagen kunne deltagerne velfortjent sætte tænderne i frisk frugt og slukke tørsten i saft, begge dele sponsoreret af SuperBrugsen Hadsund. Stævnepladsen på Torvet blev hurtigt fyldt, og den spændte stemning begyndte at brede sig. Dorthe fra Sportigan stod for overrækkelsen af hele 54 lodtrækningspræmier fra bl.a. Sportigan, Beauté Pacifique og Sparekassen Kronjylland, som alle  blev delt ud til heldige deltagere. Det var også her, at de mange løbere kunne studere og sammenligne deres resultater, der som altid ophænges på store informationstavler midt på Torvet.

Præmieoverrækkelsen foregår som altid ved springvandet nedenfor Torvets store trappe. Især de yngste elever fra Hadsund Skole ventede med spænding herpå, og selve ceremonien startede allerede omkring kl.20.

Første gjaldt det Urmager Erhardsens vandrepokal, der skulle overrækkes, og Keld Østergaard fra klubben kunne herunder fortælle, at det var meget glædeligt, at så mange hold fra klubber, firmaer og skoler mv. havde deltaget i dette års Hadsundløbet. Største hold blev Hadsund Skole med hele 345 deltagere, og de fik dermed æren af at opbevare vandrepokalen det næste års tid. Andre store hold var: Vindblæs Friskole m. 92 løbere, Mariager Efterskole med 27 og Fjordløberne Hobro med 19.

Dernæst startede overrækkelsen af de mange medaljer i de ni aldersgrupper på de tre distancer. Palle og Sabrina fra Sportigan stod for ceremonien, som fik mange klapsalver med sig både fra kammerater, stolte forældre og øvrige tilskuere.

Alle vindere og samtlige resultater kan findes på klubbens hjemmeside www.mariagerfjordok.dk - her nævnes blot de hurtigste på de tre distancer:

Hurtigst på den korte 3,3 km blev hos pigerne Caroline Juul fra Vindblæs Friskole i tiden 16.25. Hos drengene blev det Victor Harboe Skjoldborg Hadsund Skole i 14.54.

På den mellemlange 5,5 km blev vinder hos kvinderne Marlene Eriksen fra Mariager Højskole i tiden 25.22. Hos mændene Mogens Hvid Christiansen fra Hadsund Roklub i 21.50.

Den lange rute på 10,5 km blev hos kvinderne vundet af Anne Rasmussen Sand fra Mariagerfjord Triatlonklub i tiden 49.14. Hos mændene Alex Bach fra Mariagerfjord Triatlonklub i 37.14.

Aftenen sluttede med en tak for det store fremmøde og håb om at se alle igen næste år, hvor løbet afholdes torsdag d.5. september 2019.