Mariagerløbet

Som altid er der Mariagerløbet den anden torsdag i juni, og i år løbes der torsdag d.9. juni med start kl.18.30 fra Sparekassen Kronjyllands P-plads i Mariager.

Mariager Fjord Orienteringsklub står for 25. gang som sportslig arrangør, og udover Sparekassen Kronjylland, som er klubbens hovedsponsor, er også Intersport Hobro hovedsponsor for løbet.

Stævneleder fra klubben er igen Per Andersen, og han glæder sig til at se rigtig mange løbere til dette års stævne, der altså kan fejre sølvbryllup i fjordbyen. Sidste år deltog 225 løbere, hvilket var tæt på deltagerrekorden, der blev sat i 2014 med 278 løbere.

Som altid er der tre forskellige løberuter at vælge imellem: 3 km., 5,6 km. og den længste på 9,7 km. Desuden tilbydes en decideret gåtur på 3 km.

Løberne er delt ind i hele 11 aldersgrupper, hvor den korte distance på 3 km. blot er for de fem yngste aldersgrupper op til 14 år.

Selve gåturen tilbydes kun til aldersgrupper fra 15 år og opad.

Ruten er den kendte, der går ad stier langs Mariager Fjord, hvorefter det går opad i Mariager Vesterskov og derefter ad stier og veje gennem villakvarteret til mål ved baneterrænet bag Sparekassen Kronjylland. Og som arrangørerne fra klubben plejer at sige: "Når nu Mariager Fjord er Danmarks smukkest Fjord, så må Mariagerløbet være Danmarks smukkeste løb."

Præmier er der til alle gruppevindere, bortset fra de voksne, der går 3 km. Hertil kommer der masse lodtrækningspræmier, skænket af byens forretninger. Også vandrepokalen, skænket af Sparekassen Kronjylland, skal finde sin vinder. Sidste år blev det Mariager Efterskole med 61 løbere.

Tilmelding foregår online på klubbens hjemmeside: www.mariagerfjordok.dk og senest tilmelding er d.5. juni, slutter klubbens kasserer og løbstilmelder Keld Østergaard.