DM-nat

Det blev et succesfuldt stævne for den danske elite, da Mariager Fjord Orienteringsklub natten mellem lørdag og søndag afviklede DM i Natorientering 2016.

321 løbere fra 39 danske klubber, og en enkelt svensk, fik sig en god og udfordrende oplevelse i Hou Skov mellem Mariager og Assens.

Da arrangørklubben jo i sagens natur havde omkring 40 af sine egne løbere i sving som officials, var der kun få af klubbens løbere, der kunne deltagere i selve stævnet. En af disse gjorde det dog så godt, at han lidt efter midnat kunne kåres som dansk mester i stævnets absolut ældste klasse H 80 år med 7 deltagere på en bane på 2.125 m. og 7 poster. Vagn Lidegaard løb sig nemlig ind på en flot 1. plads i tiden 49.12, hvilket var hele 3.48 min. foran nr. 2 Kurt Dose fra Køge OK. I klassen H 65 år blev Helge Poulsen fra klubben nr. 8 ud af 25 deltagere. Medaljeoverrækkelsen stod Dansk Orienterings-Forbunds formand Walther Rahbek for.

Det udfordrende terræn og den flere steder tætte undervegetation gav løberne sved på panden, men der var stor tilfredshed at spore fra de erfarne løbere, når de ivrigt diskuterede deres vejvalg efter løbet.

Dermed var der også stor ros til klubbens banelægger Nikolaj Zaar Nielsen, der havde kreeret både spændende og udfordrende baner til de i alt 13 dameklasser og 16 herreklasser. Som banekontrol havde Nicolai allieret sig med en anden erfaren herre, nemlig Bjarne Hoffmann fra OK Pan i Århus. 

De mange løbere havde også fornemme rammer både før og efter løbet, idet Assens Hallerne var omdannet til et stort stævnecenter, hvor løberne havde hyggelige indendørs rammer, ofte et ukendt begreb for orienteringsløbere. Der var til lejligheden opsat borde og stole samt indrettet et stor kioskområde i den store hal. I den mindre hal var der sørget for overnatning på halgulvet til nogle af løberne, da mange havde valgt at løbe et almindeligt dag-O-løb om søndagen. Ligeså var der selvfølgelig sørget for både bad og omklædning, hvilket igen er ren luksus i forhold til de almindelige udendørs forhold, som orienteringsløbere møder rundt i de danske skove.

Stævnet, som var kategoriseret som et 4 stjernet A-stævne, kunne dermed sagtens leve op til kravene for denne type større stævner, og derfor var der stor tilfredshed hos klubbens to stævneledere Klaus Wolsing og Niels Jørgen Iversen, der havde stævnekontrol Torben Jørgensen fra Silkeborg til at kigge sig over skuldrene. Selv det lunefulde danske vejr var på de mange løberes og arrangørernes side, så alt i alt blev det en pragtfuld aften og nat i de mørke skove udenfor Assens, og mon ikke mange af byens borgere undrede sig en del over de mange pandelampeudstyrede natløbere.