DM-nat

Lørdag d.2. april arrangerer Mariager Fjord OK et stort O-løbsstævne, idet DM Nat 2016 afholdes i Hou Skov mellem Mariager og Assens.

Klubben forventer omkring 330 løbere, hvoraf en stor del hører til den absolutte danske elite.

Deltagerne kan glæde sig til både et udfordrende terræn og til et helt nytegnet kort, som netop har fået kvalitetsmærket af Dansk Orienteringsforbund. Kortet er tegnet af to af klubbens erfarne korttegnere Jørn Blom og Arne Pedersen, fortæller stævnelederne Klaus Wolsing og Niels Jørgen Iversen fra Mariager Fjord OK.

Videre fortæller de, at banelægningen er i trygge hænder, idet den erfarne Nicolai Zaar Nielsen fra klubben står for denne del med hjælp fra banekontrol Bjarne Hoffmann fra OK Pan i Århus. Sammen har de lagt baner til 27 forskellige løbsklasser, lige fra de yngste i H/D -12 år til de ældste i D 70 og H 80 år, bl.a. er der allerede tilmeldt hele fem herrer i H 80 år      

Stævnecenter oprettes i og ved Assenshallen, som leverer husly og forplejning til de mange løbere, og det vil primært være her, at tilskuere vil kunne se løberne, når disse passerer målstregen. Selve løbet forgår med pandelamper ude i skoven, hvor det udfordrende terræn nok skal give de mange løbere sved på panden.

Arrangørklubben har omkring 30 hjælpere i gang til selve stævnet, som i planlægningsfasen har været ca. 1½ år undervejs, ikke mindst med det føromtalte nye O-løbskort.

Dagen efter DM-stævnet afholdes et lille følgeløb i dagslys, således alm. O-løbere også kan få sig en tur i skoven.