Nytårsløb Hobro Østerskov

Det blev et succesfuldt Nytårsløb, som Mariager Fjord Orienteringsklub afviklede søndag d.4. januar.

Der blev sat deltagerrekord med hele 119 løbere fra 15 forskellige O-klubber, hvoraf de 109 var deciderede O-løbere. Dertil kom altså 10 nybegyndere, der for første gang kom i skoven med kort og kompas, og ud fra deres positive udtalelser i målområdet, vil der sikkert være flere af dem, der skal prøve O-sporten igen, for det var næsten som at se folk med julelys i øjnene.

Alle løbere var enige om, at Nytårsløbet 2015 vil blive husket for en række positive islæt. Der var de spændende og udfordrende baner i Hobro Østerskovs kuperede terræn, som var lagt i hænderne på Nicolai Zaar Nielsen. Der var den gode stævneplads ved Mariagerfjord Gymnasium, hvor der både var bad og omklædning samt efterfølgende varm suppe til alle deltagere i gymnasiets kantine. ”Ren luksus”, udtalte flere deltagere, idet man som O-løber kun er vant til omklædning i det fri, ingen bad før man kommer hjem, og absolut ingen indendørs hygge, før man er hjemme i sin egen sofa. Jo, der var smil over hele linien, og de to stævneledere Ole Præstgaard og Klaus Wolsing var meget tilfredse, også med vejrguderne, der berigede stævnet med et flot solskin og plusgrader på termometeret.

En række vindere blev det til på de i alt 10 forskellige baner:

Bane 1 blev vundet af Claus Hallingdal Bloch fra OK Pan Aarhus. Bane 2 blev vundet af Henrik Bach fra Mariager Fjord OK. Bane 3.a blev vundet af Poul Henning Pedersen fra OK Vendelboerne fra Hjørring, og her besatte Klaus Wolsing og Søren Munthe fra Mariager Fjord OK henholdsvis 2. og 3.pl. Bane 3.b blev vundet af Bettina Gjedde, ligeledes fra Maiager Fjord OK. Bane 4.a blev vundet af Søren Bak fra Aalborg. Bane 4.b blev vundet af Clara Bagger Hagner fra Silkeborg OK med Rigmor Schou fra Mariager Fjord OK på en 2.pl. Bane 5.a blev vundet af Morten Bruhn Olsen fra Aalborg OK, og her kom en begynder Søren Skou på en 2.pl. Bane 5.b blev vundet af en begynder Mia Skou-Madsen. Bane 6 blev vundet af Lone Mølle foran manden Thorkil Mølle begge fra Mariager Fjord OK. Bane 7 blev vundet af en begynder Rasmus Møller efterfulgt af to andre begyndere Benny Koch og Rikke Koch på 2. og 3.pl.


.