Hadsundløbet 2015

Torsdag d. 3. september skydes Hadsundløbet i gang, nu for 24. gang siden den spæde start tilbage i 1992.

Dermed er der næste år lagt op til noget af en milepæl, idet et ”sølvbryllup” kan fejres i Hadsund.

Gennem alle årene har det været et ypperligt samarbejde mellem Sportigan og Mariager Fjord Orienteringsklub, og trods skiftende butiksnavne og klubnavne, har kernen af folk i stævneledelsen været den samme. Stævnelederen er dog ny i år, og her er det Erik Nielsen fra Mariager Fjord OK, der sammen med klubbens faste stab sørger for alt vedrørende stævnet.



Løberuterne har ligeledes gennem årene skiftet karakter, og de nuværende tre ruter på henholdsvis 3,3 km, 5,5 km og 10,5 km. har blot været benyttet en gang nemlig sidste år. Her deltog 390 løbere, og arrangørerne fik kun ros for de nye ruter, hvoraf den længste går helt ud omkring Visborg.   

Det største antal løbere, der har deltaget i Hadsundløbet, er tilbage i 2012, hvor hele 879 løbere deltog, og af disse udgjorde Hadsund Skole klart den største part med hele 563 elever og lærere.

Det var dengang, men nu hvor skolens elever samt forældre selv står for tilmelding mv., ja så er det et helt andet antal, hvor der sidste år blot var 66 elever, der havde lyst til at løbe Hadsundløbet. Arrangørerne håber dog, at endnu flere af skolens elever har lyst til udfordringen i år, og i hvert fald er der sendt invitationer ud til alle de omkringliggende skoler.

Hadsund Skole har dog alligevel formået at vinde Knud Erhardsens Vandrepokal de sidste fem år. Sidste år det det dog tæt på, at Fjordløberne fra Hobro havde ført pokalen ud af Hadsund, hvilket de i øvrigt har gjort en gang tidligere, da de i 2008 fik overrakt pokalen med 31 deltagere. Året før var pokalen også et smut ud af byen, idet Vindblæs Friskole hjemtog den med blot 19 deltagere. I øvrigt er det nu 16. gang, at Knud Erhardsens Vandrepokal skal uddeles til det største tilmeldte hold, så vi vil også meget gerne se løbere fra diverse klubber, firmaer mv.


I øvrigt plejer Hadsundløbet at trække løbere til fra det meste af Himmerland, og således har løbere fra både Aalborg i nord og Randers i syd hvert år fundet vej til Hadsunds gader og stier. Spændende bliver det, om der kan trækkes flere løbere til byens årlige motionsløb, der er åben for alle løbere, ikke at forveksle med Beauté Pacifique Kvindeløb i Hadsund, der som bekendt har over 1.100 deltagere, hvor alle løbere er kvinder.

Som altid uddeler Palle Justesen fra Sportigan præmier til samtlige gruppevindere, og dermed kan hele 54 løbere går fra stævnet med en flot medalje om halsen.

Også i år der en sand gaveregn i form af lodtrækningspræmier, idet løbets mange sponsorer velvilligt har udlovet mange flotte præmier, der som sædvanlig udtrækket blandt alle deltagere.

Tilmelding foregår som altid online på klubbens hjemmeside: www.mariagerfjordok.dk og der er åbent for tilmelding helt frem til d. 30. august, fortæller klubbens kasserer og webmaster Keld Østergaard, der står for alt vedrørende tilmeldingerne.

Mvh.

Birgit og Jens Chr. Dalgaard

Mariager Fjord OK