Hadsundløbet 2015

Hadsundløbet blev afviklet for 24. gang torsdag aften, og på trods af et silende regnvejr mødte deltagerne op i god tid, dels for at få udleveret deres startnumre og dels for at deltage i den fælles opvarmning, som instruktører fra My Heart leverede, fortæller stævneleder Erik Nielsen fra arrangørklubben Mariager Fjord Orienteringsklub.

Der blev dog ikke sat ny rekord i deltagere, idet blot 268 løbere var tilmeldt dette års udgave af løbet, og om det var DMI´s truende 5-døgnsprognose med regnvejr, eller det var noget helt andet, ja så måtte arrangørerne konstatere, at hverken sidste års antal på 390 løbere, eller rekordåret 2012 med 879 løbere var indenfor rækkevidde.


Det var dog som om vejrguderne besindede sig, for da opvarmningen sluttede og første startgruppe til den lange distance på 10,5 km. linede op til start, ja så stilnede regnen af, og løberne kunne begive sig ud på ruten. Med 3 min. mellemrum blev de øvrige to grupper på henholdsvis 5,5 km og 3,3 km sendt afsted.

Efter kort tid begyndte de første løbere at komme i mål, og i målområdet på Torvet var der pæn opbakning fra forældre og andre medbragte tilskuere, og løberne kunne efter målpassagen nyde et stykke friskt frugt og noget at drikke, sponsoreret af Super Brugsen Hadsund.

Omkring ca. 19.30 gik præmieoverrækkelsen i gang, og medarrangør Palle Justesen fra Sportigan og Keld Østergaard fra Mariager Fjord OK kunne overrække medajler til de mange gruppevindere.

De hurtigste løbere på de tre distancer var flg.:

3,3 km: Damer, Emily Greve Sommerset, Fjordløbere Hobro i 15.01.
Hos herrerne blev det Oliver Gammelgaard, Mariagerfjord Tri klub i 14.15.

5,5 km: Damer, Thea Rømer Bryld, Hadsund Skole i 23.13.
Hos herrerne Lars Juuelsgaard, Hadsund i 22.06.

10.5 km: Damer, Ann Dalby, Mariagerfjord Tri klub i 47.16.
Hos herrerne Claus Hallingdal Bloch, Team Salomon i 38.45.

Alle øvrige gruppevindere samt alle resultater kan findes på klubbens hjemmeside: www.mariagerfjordok.dk

Traditionen tro var der også en mængde af lodtrækningspræmier fra klubbens sponsorer, der blev delt ud til heldige løbere.

Knud Erhardsens Vandrepokal til største hold blev overrakt til Hadsund Skole med 46 løbere. Der var dog også andre store hold med, bl.a. Vindblæs Friskole med 31, Fjordløberne Hobro med 30, og Mariager Efterskole med 16 løbere.

Næste år løbsdato bliver torsdag d.1. september, og her vil arrangørerne fra Sportigan Hadsund og Mariager Fjord OK give løberne en speciel oplevelse, idet man her kan fejre 25 jubilæum.