Mariager Fjord OK indvier ’Find vej i Mariager byskove den 25. april.

 

Tusindvis af danskere tager på jagt efter poster i det fri på Find vej Dagen lørdag den 25. april. I Mariager kan alle være med til at indvie et sjovt motionstilbud kl. 13.00.

Lørdag den 25. april inviterer Dansk Orienterings-Forbund og de danske orienteringsklubber i samarbejde med Nordea-fonden til Find vej Dagen 2015. 43 steder fordelt i hele landet kan store som små få en gratis natur- og motionsoplevelse og stifte bekendtskab med den sjove og motiverende idrætsgren orientering:

 ”Orienteringsløb er leg med motion og natur som sidegevinst. Vi håber, at Find vej Dagen giver børn og voksne smag for orienterings sjove og gode motionsoplevelser i skove og parker,” siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, som støtter aktiviteter, der fremmer gode liv.

 Find vej i Mariager

Efter positive tilbagemeldinger fra de over 3.000 deltagere i både 2012, 2013 og 2014 har Find vej Dagen fået tilnavnet ’Danmarks sjoveste motionsdag’. Deltagerne skal ved hjælp af et orienteringskort finde vej til en række poster i skove, parker og byer. De fleste poster står langs stier og veje, og der er både udfordringer til dem, der vil gå turen rundt sammen med familien, og dem, der vil give den gas med vennerne eller alene.



I årets udgave af Find vej Dagen inviterer Mariager Fjord OK til ’Find vej i Mariager byskove. Arrangementet starter kl. 13.00 fra naturlegepladsen ved Klostergade/rundkørslen, og der er kort, diplomer og forfriskninger til alle. Det er også muligt at deltage i en landsdækkende konkurrence med præmier fra Løberen.

 
” Vi glæder os til at give en masse mennesker en rigtig god oplevelse den 5. april. Efter mange måneders arbejde med opsætning af poster og planlægning af gode baner, ser vi frem til at sende deltagerne ud på en god oplevelse i Mariager midtby og de omkringliggende skove. Netop her i Mariager er vi så heldige at have skoven helt tæt på byen, hvilket giver os en unik mulighed for at dyrke vores sport”, sige klubbens Find vej koordinator Lajla Præstgaard.

 
Find vej hvert år i april

Find vej Dagen er blevet til i et udviklingssamarbejde mellem Dansk Orienterings-Forbund og Danmarks Idrætsforbund. Succesen i 2012, 2013 og 2014 betyder, at dagen nu bliver en fast begivenhed hvert år i april.

Find vej Dagen udspringer af natur- og motionskonceptet Find vej i Danmark, som består af over 200 grønne motionsfaciliteter fordelt over hele landet. Man henter orienteringskort fra siden findveji.dk og tager derefter på jagt efter poster i ens nærområde. H.K.H. Kronprins Frederik overrakte på Find vej Dagen 2013 en fornem hæder i form af et IOC-trofæ til Dansk Orienterings-Forbund for arbejdet med Find vej i Danmark.

 Arrangører:

Mariager Fjord OK, Dansk Orienterings-Forbund og Nordea-fonden

Praktisk information:

Lørdag den 25. april kl. 13.00 ved naturlegepladsen på Klostergade tæt ved rundkørslen i Mariager.

Yderligere information:

Mariager Fjord OK’s hjemmeside www.mariagerfjordok.dk

Find vej Dagens hjemmeside med overblik over de 43 arrangementer på dagen: www.findvejdagen.dk

Facebook-side: www.facebook.dk/findveji

 Kontaktperson for pressen:

Jens Christian Dalgaard, Mariager Fjord OK, mail jcdalgaard@webspeed.dk

Lajla Præstgaard, Find vej koordinator i Mariager Fjord OK, mail lajla@kvistjensen.dk

 

Tekst: Keld Østergaard