Mariagerløbet 2014

I et flot sommervejr kunne arrangørerne fra Mariager Fjord Orienteringsklub skyde årets udgave af Mariagerløbet i gang i aftes.

Det var 23. gang, at fjordbyen lagde stier og veje til det traditionsrige motionsløb, som gennem alle årene har haft samme arrangør.

De seneste år har det også været med faste sponsorer som velvillige medhjælpere. Først og fremmest i form af Sparekassen Kronjylland, der lægger sin store parkeringsplads og øvrige ude- og indearealer til, hvor der bl.a. er stævneplads med præmieoverrækkelse og start- og målområde. Dertil kommer Intersport Hobro med en lille salgsbod med løbesko mv. og ikke mindst en masse præmier, ligesom sportsfirmaet Newline hvert år leverer både præmier, start- og målbanner mv. Dertil kommer en række af byens forretninger, som bidrager med flotte gaver som lodtrækningspræmier.

Årets løb blev med en ny rekorddeltagelse, idet hele 278 løbere var tilmeldt. Dermed blev den gamle rekord fra 2010 på 260 løbere slettet, hvilket glæder arrangørerne meget, idet der de mellemliggende år har været et deltagertal på omkring de 230 løbere.

Årets mange løbere fordelte sig på de tre forskellige ruter således: 93 løb den korte rute på blot 3 km. Det største felt på 132 løbere tog den mellemlange på 5,6 km. og endelig var der 41 løbere på den lange på 9,7 km. Ruterne gik som altid, dels gennem stier i byens villakvarterer, og dels på stier langs Mariager Fjord og gennem Mariager Vesterskov, så det var nogle smukke ruter, løberne begav sig ud på, da startskuddet lød tre gange med 5 min. interval.

På den korte distance på 3,0 km. vandt hos pigerne Amalie Hvid Rasmussen fra Hadsund i tiden 17.28. Hos drengene blev vinder Christian Thorup Olsen fra URTEKRAM i tiden 14.12.

På den mellemlange distance på 5,6 km. vandt hos damerne Christine Jensen fra FLSmidth A/S i tiden 26.46. Hos herrerne blev vinder Morten Nielsen fra Mariager i tiden 22.29.

På den lange distance på 9,7 km. vandt hos damerne Loa Christensen fra Fjordløberne Hobro i tiden 46.11, og hos herrerne vandt Jacob Thrane fra URTEKRAM i tiden 45.41.

Vandrepokalen til det største hold, skænket af Sparekassen Kronjylland, gik i år til Mariager Efterskole, der stillede med hele 67 løbere. 2. største hold var National Revision med 44 og FLSmidth A/S på 3.pl. med 32 løbere.

Resultater fra samtlige gruppevindere kan som altid læses på klubbens hjemmeside www.mariagerfjordok.dk

Løbet blev heldigvis forskånet for deciderede uheld, men alligevel var der en hændelse, som man som både arrangør og løber godt kunne være foruden, fortæller stævneleder fra klubben Per Andersen. Selv om vi hvert år forsøger at optimere vores løb med rigtig god afskiltning og mange af vore folk som vejvisere ude på de tre ruter, ja så er der åbenbart alligevel nogle pilfingre, der ikke kan lade skiltene stå. Dette resulterede desværre i, at nogle løbere fik en ufrivillig tur op ad nogle trapper, inden miseren blev opdaget. Ærgerligt, og helt klart noget, vi vil være opmærksomme på til næste år, hvor løbet afholdes torsdag d.11. juni 2015.