Hadsundløbet 2014

390 løbere med i det første nye Hadsundløbet.

Den nye udgave af Hadsundløbet blev afviklet med 390 deltagere i et flot sensommervejr torsdag aften i Hadsund.

Løbet var det 23. i rækken, og gennem alle år har det været et samarbejde mellem Sportigan Hadsund og Mariager Fjord Orienteringsklub.

Byens midtpunkt, Torvet var rammen for stævneplads med start og mål, og allerede ved middagstid begyndte klubbens folk opsætningen af målsluser med tidtagning mv.

Efterhånden som eftermiddagen skred frem, begyndte løbere fra nær og fjern at ankomme, både for at få udleveret startnumre, men i lige så høj grad for at studere de ophængte startlister, og nok især oversigtskortene med de nye løberuter.

 


Som sagt blev tre helt nye ruter præsenteret på henholdsvis 3,3 km., 5,5 km. og 10,5 km. Efter en forrygende opvarmning af to dygtige instruktører fra motionscenteret My Heart, begyndte de mange løbere at stille op til start ud for Sportigan i Storegade. Første start blev skudt i gang kl.18.30 for løberne på den længste rute, og derefter var det med 3 min. Intervaller, at løberne på den mellemlange og korte rute blev sendt afsted. For løberne på alle tre ruter var den første udfordring den forholdsvise stejle Storegade/Nørregade, hvorefter ruterne dog fladede mere ud. Løberne på den længste rute var dog helt ude omkring Visborg, hvor den mellemlange rute gik ad Sandelmosevej i byens udkant og den korte rute ad Ringvejen i industrikvarteret. På Gl. Visborgvej var der igen samling på alle tre ruter, og så gik det ellers bare mod centrum ad Østergade, ned ad Tinggade/Doktorbakken og med den afsluttende spurt op mod mål på Torvet, hvor løberne blev klappet i mål af rigtig mange tilskuere.

Efter målpassage var der som sædvanlig saft og frisk frugt, sponsoreret af Super Brugsen i Hadsund, og det blev i høj grad nydt af de mange deltagere.

Heldige løbere kunne derefter afhente lodtrækningspræmier, hvor der ved dette års løb var hele 95 stk., sponsoreret af: Sportigan, Newline, Beauté Pacifique, Ristorante DaVinci, 2tal Hadsund og Sparekassen Kronjylland i Mariager.

De mange gruppevindere fik derefter overrakt medaljer af Palle Justesen fra Sportigan.

Hurtigste løbere på de tre distancer blev flg.: Damer 3,3 km. Mathilde Hedemand Jensen, Hadsund Skytteforening i tiden 15.44. Damer 5,5 km. Thea Bryld, Hadsund i 26.18. Damer 10,5 km. Gitte Møller, Klejtrup i 43.58. Herrer 3,3 km. Michael Green, Fjordløberne Hobro i tiden 12.03. Herrer 5,5 km. Sergei Olsen, Hobro i 20.33. Herrer 10,5 km. Claes Rehn, Mariagerfjord Triathlonklub i 42.29. Udførlige resultatlister med samtlige gruppevindere kan som sædvanlig ses på klubbens hjemmeside: www.mariagerfjordok.dk

Traditionen tro overrækkes hvert år optiker Erhardsens vandrepokal til største tilmeldte hold. De seneste år har Hadsund Skole siddet tungt på pokalen med flere hundrede løbere, og selv om skolen ikke har Hadsundløbet som en fælles aktivitet længere, ja så blev det alligevel Hadsund skole, der stillede med største hold på 66, idet flere klasseforældreråd havde taget løbet med i deres aktiviteter. På 2.pl. blev det Fjordløberne fra Hobro med 35 løbere, efterfulgt af ”Så Letter Vi” med 27 løbere.

Arrangørerne var godt tilfredse med deltagertallet på de 390 løbere, der er 16 flere end i sammenligningsåret 2009 med 374. Årene fra 2010 til 2013 gav dog flere rekorddeltagelser på helt op til 879 løbere, hvor førnævnte Hadsund Skole stillede med 400-500 elever hver gang.

Arrangørerne vil nu evaluere på ”Det nye Hadsundløbet”, således de tre nye ruter, stævneplads mv. tilpasses antallet af løbere, og et naturligt leje vil nok ligge omkring de 400 deltagere fremover, er man i stævneledelsen enige om. Næste års løb er allerede sat til torsdag d.3. september.