Generalforsamling 2013  


Mariager Fjord Orienteringsklub har netop afholdt sin ordinære generalforsamling.

20 af klubbens omkring 100 medlemmer var mødt op, og formand Jørn Blom kunne berette om et rigtigt godt år. Klubben arrangerede som sædvanlig mange stævner, og i 2012 var det i form af fire O-løb og tre motionsløb. O-løbene omfattede flg. løb: Nytårsløbet i Thygeslund i januar, et stort A-løb i form af Jysk-Fynsk Mesterskab Lang på Mols Bjerge i august, et natløb i Nordjysk regi i Hou-skov i september og Efterårsstafetten i Hobro Østerskov i oktober, og alle var godt besøgt af løbere fra nær og fjern. De tre motionsløb var som altid Beauté Pacifique Kvindeløb i Hadsund i maj, Mariagerløbet i juni og Hadsundløbet i september. Også disse var godt besøgt, især Kvindeløbet med hele 1.090 deltagere. Dertil kom hele 11 lokale træningsløb i klubbens nærskove, og også den ugentlige O-løbstræning i Hobro Østerskov samt den alm. løbetræning hver uge fik ros med på vejen.

    

Flere gode resultater blev løbet ind, bl.a. DM-medaljer til henholdsvis Elizabeth Borchorst, Vagn Lidegaard og Jonas Munthe. Dertil en lang række Nordjyske Mesterskabstitler, og kronen på værket blev i det Nordjyske Stafet-mesterskab, hvor klubben vandt, og det synlige bevis i form af et stort kronhjortegevir er nu i klubbens varetægt det næste år.

Ligeledes formåede klubben at bevare sin plads i Nordkredsens 2. division, hvor klubben har ligget stabilt i mange år. Her i det nye år er konkurrenterne Aalborg, Herning og Viborg.

Også klubbens kasserer Keld Østergaard kunne berette om et godt år, hvor økonomien hænger fint sammen, endda med overskud på kontoen.

 

Nyt blod i bestyrelsen blev det også til, idet Per Andersen, Mariagerløbernes repræsentant, samt Jonas Munthe begge valgte at stoppe med bestyrelsesarbejdet. Ind kom i stedet Christian Peter Mac Lassen og Leo Poulsen, hvor sidstnævnte repræsenterer Mariagerløberne. Flg. blev desuden genvalgt: Kasserer Keld Østergaard, og bestyrelsesmedlemmerne Jens Christensen og Henrik Bach. Dertil kommer formand Jørn Blom, næstformand Jens Chr. Dalgaard, bestyrelsesmedlemmerne Erik Nielsen og Niels Jørgen Iversen.

Det nye år er allerede godt i gang, og klubbens Nytårsløb har været afholdt i starten af januar, denne gang i Linddale og Thygeslund med omkring 90 deltagere.

Dertil arrangerer klubben endnu to O-løb: Natløbet NJM-Nat-2 d.25.september og Efterårsstafetten d.2. november. Ligeledes arrangerer klubben de tre sædvanlige motionsløb: Beauté Pacifique Kvindeløb d 2.maj, Mariagerløbet d.13. juni og Hadsundløbet d.5. september. Også 10 lokale træningsløb er der blevet plads til fordelt med seks før sommerferien og fire efter. Den ugentlige træning med O-løb i Hobro Østerskov lægges på hylden, idet interessen efterhånden var blevet for lille. Klubbens motionsløbere, Mariagerløberne fortsætter dog med den faste træning fra klubhuset ved Mariagerhallen hver uge både tirsdage og torsdage.

Det landsdækkende projekt ”Find vej i…”, deltager klubben også i, og i år bliver det med fokus på Hadsund-området, hvor der er opstart d.13. april i Linddale, efterfulgt af tre opfølgende arrangementer. Med dette håber klubben at få fat i flere interesserede løbere, der også synes, at O-løb i skoven bare er det fedeste.

Klubben råder i øvrigt over hele fem skovområder, hvor der permanent kan løbes af alle interesserede, idet der står mellem 20 og 30 faste poster i hver skov. Det drejer sig om flg. fem skovområder: Hobro Østerskov, Mosely syd for Mariager og Mariager by og Byskove, som er klubbens sidste nye skud på stammen og netop ved at blive etableret. Også Hadsund er repræsenteret med henholdsvis Linddale og Hadsund Skole og Idrætsområde. Alt sammen er til at finde på klubbens hjemmeside og ganske gratis at printe og benytte til en dejlig tur i skoven, hvad enten man vil løbe sig en tur eller gå tur med familien.

 

I løbet af foråret kan klubben også indvie sin nye eventvogn, en stor lukket trailer, der skal bruges i forbindelse med de mange arrangementer, hvor især tidtagning mv. kommer ”under tag” ude på stævnepladserne.

To større klubture arrangeres også, hvor det 3-dages internationale Påskeløb i Horsens-området er det første. I efteråret bliver det en tur til det vestjyske med ”klitorientering” som tema.

Formand Jørn Blom kunne efter de mange beretninger og valg til bestyrelsen afslutte generalforsamlingen både med tanker bagud på et forrygende godt år i 2012, og et lige så spændende nyt år, der venter med masser af aktiviteter.