Hadsundløbet 2013 2. del    1. del

Dette års Hadsundløbet satte ikke nye rekorder. Alligevel er arrangørerne Sportigan Hadsund og Mariager Fjord Orienteringsklub ret godt tilfredse. Deltagertallet blev 790 løbere, og nåede altså ikke rekorden fra sidste år på 879. Vandrepokalen fra optiker Erhardsen til største hold, blev igen vundet af Hadsund Skole, der stillede med hele 426 elever og lærere. Sidste år var skolen dog helt oppe på 563 løbere.

Disse deltagertal får alligevel det positive smil frem hos arrangørerne, idet flere alm. motionsløbere trods alt er kommet til, ligesom store hold fra Fjordløberne Hobro med 57 deltagere og Havbakkeskolen med 39 løbere. Andre store hold var Hadsund Skytteforening m. 20 løbere, Vindblæs Friskole m. 17 og Hadsund Amatør Bokseklub m. 13.

Allerede en times tid før start, var der livlig aktivitet på Torvet i Hadsund. Her var der som sædvanlig stævneplads med start, mål og stævnekontor, beredskabet var der med førstehjælp, og der blev speaket mellem muntre musikindslag.

Kl. 18.10 sørgede fitnesscenter My Heart fra Butikstorvet i Hadsund for opvarmning af de mange løbere, og godt røde i hovederne, trak den første løbegruppe på 2,8 km. hen til start.

Præcis kl.18.30 kunne stævneleder Jens Chr. Dalgaard og Palle Justesen fra Sportigan skyde første hold afsted, og med fem minutters intervaller blev løberne på henholdsvis 9,8 km. og 5,8 km. sendt ud på deres ruter. På de tre løberuter var omkring 40 vejvisere klar, og glædeligt var det, at arrangørerne også fik hjælp af to politifolk og otte folk fra Politihjemmeværnet, og tilsammen kunne de sørge for både sikkerhed og vejvisning under løbet.

Blot 11 min. efter første start kom de første løbere i mål, og det var selvfølgelig løbere på den korte 2,8 km-rute, der som de første brød målstregen i Storegade ud for Sportigan-forretningen. Hurtigst i dameklassen på denne rute blev Sarah Møller Kristiansen fra Hadsund Skoles 6.b i tiden 12.58. Hurtigste på herreruten blev Jakob Maggo Thomassen ligeledes fra Hadsund Skoles 6.b i tiden 11.26.

De to hurtigste på 5,8 km-ruten blev hos damerne Thea Amanda Rømer Bryld fra Hadsund Skoles 6.b i tiden 25.59. Hos herrerne blev det Søren Sørensen fra Gistrup i tiden 19.48.

På 9,8 km-ruten blev vinderen hos damerne Ann Dalby fra Hadsund i tiden 43.21. Hos herrerne blev det Alex Bak fra Hadsund i tiden 35.54.

Samtlige 54 gruppevindere kan i øvrigt findes på resultatlisten på Mariager Fjord OK´s hjemmeside.

Ud over de mange løbere, der blev kåret som vindere i deres respektive aldersgrupper, var der et væld af lodtrækningspræmier, helt nøjagtigt 141 stk. som var sponsoreret af bl.a. hovedsponsor Sportigan, Newline, 2tal, davinci Ristorante, Beauté Pacifique, Legekæden og Sparekassen Kronjylland.

Som altid stod Super Brugsen i Hadsund for frisk frugt og saft til alle løbere, og dermed kunne løberne tanke de måske tomme depoter op igen.

Og vejret, hvordan var vejret. Til forskel fra sidste år, hvor det både blæste og regnede, ja så var vejrguderne med både arrangører og løbere, der alle kunne nyde både tørt og solrigt løbevejr.