Travlhed i orienteringsklubben

Selv om ferien knap er overstået, har Mariager Fjord Orienteringsklub haft travlt hen over hele sommeren.

Hele 10 løbere fra klubben deltog i juli i WMOC 2012, der i år blev afholdt i Harzen i Midttyskland. Det er VM i o-løb for løbere over 35 år, og det foregår over flere dage på forskellige distancer. De tre koordinatorer fra klubben, Rigmor Schou, Niels Jørgen Iversen og Gert Rebsdorf beretter om et superspændende arrangement, der bød på mange udfordringer i det bjergrige terræn.

Flere store stævner banker nu på, og de godt 100 medlemmer er derfor godt involverede i de mange arrangementer, der især fylder den næste måneds tid.

 

I søndags deltog klubben selv i årets andet stævne i divisionsturneringen, og slutresultatet her blev til en samlet 3.pl. ud af de fire klubber. Det betyder endnu en match, hvor klubben skal løbe om forbliven i Nordkredsens 2. division eller nedrykning til 3. division. På forhånd er klubben dog meget optimistisk og forventer at slå de tre øvrige klubber ved stævnet d. 9. september i skovområdet ved Sukkertoppen vest for Skanderborg.

Søndag d.19. august er klubben selv arrangør af et stort stævne med godt 500 deltagere fra det meste af landet. Det er Jysk-Fynsk Mesterskab, der afholdes i lånt skov på Mols Bjerge, idet fjordklubben sammen med Aarhus 1900 står for dobbeltstævnet, der om lørdagen har JFM-Stafet og om søndagen JFM-Lang på programmet. Sidstnævnte er fjordklubbens, og stævneleder Arne Pedersen fra klubben, har sammen med klubbens øvrige hjælpere været i gang med planlægningen siden sidste vinter.

 

Dernæst er der det traditionsrige ”Hadsundløbet” d.6. september, der for 21. gang arrangeres i samarbejde med Sportigan Hadsund, og her er stævneleder Jens Chr. Dalgaard fra klubben. Dette er et traditionelt motionsløb med tre forskellige distancer på henholdsvis 2,8 km., 5,8 km. og 9,8 km. Det henvender sig til alle løbere, uanset køn, alder og kondition, og sidste år blev der sat løbsrekord med hele 821 deltagere.

 

 

Onsdag d.26. september er det så Nordjysk Natløbs 2. afdeling, der arrangeres i Hou-skoven mellem Assens og Mariager. Her er stævneledere Henrik Bach og Erik Nielsen, der begge er godt i gang med planlægningen.

Klubbens træningsløb skal der selvfølgelig også være plads til, og her er det første allerede afviklet d.9/8 i Hanehøj. De efterfølges af løb d.23/8 i Alstrup Krat vest for Mariager og d,.28/8 i Mariager by og de nære Byskove.

Den ugentlige træning i Hobro er ligeledes startet op med Lajla Præstgaard som tovholder, og her kan man møde op ved Hobro Idrætscenter hver tirsdag kl.17.30, hvor der både er orienteringsløb i Hobro Østerskov og efterfølgende teoretisk snak og hygge.

Både klubbens træningsløb og den ugentlige træning i Hobro er åben for alle og deltagelsen ganske gratis, her møder man blot op i løbetøj og –sko, fortæller klubbens formand Jørn Blom.