Mariagerløbet 2011

 

Det bliver ikke længe, at arrangørerne fra Mariager Fjord Orienteringsklub kan hvile på laurbærrene oven på det netop overståede Beauté Pacifique Kvindeløb i Hadsund, for allerede torsdag d.9. juni afholder klubben Mariagerløbet, som i år har 20 års jubilæum.

Her er det som sædvanlig et motionsløb for alle aldre og begge køn, og som tidligere er der to distancer at vælge imellem: 5,6 km og 9,7 km. Løberne er inddelt i hele 9 aldersgrupper, hvor de yngste er op til 6 år, og de ældste 60 år og derover. Alle øvrige er i grupper der i mellem.

Sidste år var blev der sat deltagerrekord med 260 løbere, og arrangørerne håber selvfølgelig, at den motionsbølge, der for tiden er populær som nogensinde, også vil smitte af på Mariagerløbet.

De to ruter fører løberne langs med fjorden og veteranjernbanen. Derfra op gennem Vesterskoven til villakvarteret ved bl.a. Digtervænget, før løberne slutter nede ved mål bag Sparekassen Kronjylland. Løberne på den lange distance må dog næsten to gange rundt på ruten før de kan se målbanneret forude.

Selve stævnepladsen er placeret centralt i byen på p-pladsen foran Sparekassen Kronjylland, som samtidig er løbets hovedsponsor sammen med Intersport Hobro/Hadsund og sportsfirmaet Newline.

Sidste år tildelte Sparekassen Kronjylland en vandrepokal til største forhåndstilmeldte hold, og da blev den overrakt til FLSmidth A/S med 30 tilmeldte, så også i år vil der være spænding om største hold til dette nye indslag. Alle gruppevindere præmieres selvfølgelig også, ligesom en lang række lodtrækningspræmier fra byens butikker vil være et festligt indslag efter løbet, fortæller stævneleder Per Andersen fra klubben.

Tilmelding foregår online på klubbens hjemmeside: www.mariagerfjordok.dk og sidste tilmeldingsfrist er d. 5 juni, og således er der ingen  eftertilmelding på selve løbsdagen.