Igen kvindeløb i Hadsund

 

Med succesen fra sidste års debut med Beauté Pacifique Kvindeløb i Hadsund, er arrangørerne allerede i fuld gang med planlægningen af dette års løb, for med den store opbakning vi oplevede sidste år, var vi slet ikke i tvivl om at gentage det, fortæller stævneledelsen. Dermed er der allerede nu åbnet op for tilmeldingen, der foregår online på Mariager Fjord OK’s hjemmeside, hvor både individuelle og hold kan tilmeldes. Løbet afholdes i år torsdag d.5. maj med samlet start kl.19.00.

 
Igen i år er det et samarbejde mellem Beauté Pacifique, davinci Ristorante og Mariager Fjord OK, og stævneledelsen på otte personer har for længst taget hul på planlægningen. Fra Beauté Pacifique er det Vivi Holk, Amalie K. Christensen og Torben H. Pedersen. Fra davinci er det Antonino Oliveto, og de fire mand fra den sportslige arrangør Mariager Fjord OK tæller Erik Nielsen, Keld Østergaard, Per Andersen og Jens Chr. Dalgaard.

 

Omkring 800 kvinder deltog sidste år, hvor arrangørerne valgte at sætte max-grænsen. I år er ”overliggeren” hævet til max 1.200 løbere, så må vi se, hvorledes det spænder af.

Selve ruten på de 5,1 km. røres der ikke ved, og dermed bliver det igen den flotte rute, der først fører løberne over Hadsund Broen, hvor de vender på Hadsund syd og kommer retur. Derefter ud ad Vestergade mod Vive, ned gennem den nyudsprungne Thygeslund skov, hvorefter der løbes indad mod byen forbi roklubben og sejlklubben til det smukke opløb med mål ud for davinci Ristorante på havnefronten.

 

Starten flyttes i år en anelse bagud hen mod Timberman på havnen. Derved får vi mere plads til de forhåbentlig mange løbere. Her stilles de mange kvinder op i grupper med forventede sluttider, således de absolut hurtigste står forrest, efterfulgt af de lidt langsommere og sluttelig med de gående bagerst. Det betyder også, at vi har samlet start, idet vi dermed vil tilgodese de mange løbere fra samme forening/virksomhed, således de ikke bliver spredt ud over tre forskellige starttider som sidste år til stor ærgrelse for mange, der jo gerne ville løbe sammen.

Tidtagningen, som desværre glippede for mange løbere, er skiftet ud, og Mariager Fjord OK har nu investeret i sit eget. Det blev afprøvet ved Hadsundløbet i september sidste år og fungerede upåklageligt. Desuden bruges samme system ved det store kvindeløb i Aalborg, hvor omkring 3.000 løbere deltager. Vi har investeret en del penge fra sidste års overskud, og det er bl.a. til bærbare computere, stregkodeaflæsere mv., så vi nu er helt up to date. På løbernes brystnumre er der en stregkode, som bliver aflæst ved målstregen, og umiddelbart efter er løberen registreret. Ligeledes kan systemet hurtigt sortere løberne i de 7 aldersgrupper, hvilket betyder, at præmieoverrækkelsen kan løbe af stabelen som planlagt.

 

Mht. præmier er det medarrangør og hovedsponsor Beauté Pacifique, der står for de syv 1. præmier, som er flotte gaver herfra. 2. præmier er gaveartikler fra Trip Trap og 3. præmierne er sportsartikler fra Sportigan Hadsund.
Som noget nyt får samtlige deltagere i år en af de populære goodiebags, som bl.a. indeholder produkter fra Beauté Pacifique.
Også frisk frugt fra SuperBrugsen i Hadsund er der til de mange løbere, når de kommer i mål.
 

 

 

Skulle ovennævnte gaveregn ikke tilfredsstille alle kvinder, vil der være rig mulighed for at hente sig en lodtrækningspræmie, idet en lang række af byens forretninger allerede har sagt ja til igen at støtte op om byens Kvindeløb med flotte gaver, der trækkes blandt samtlige deltagere.
Tilbage er der nu blot at sige, at om ca. tre måneder lyder startskuddet, så løbeskoene må gerne findes frem, således de mange kvinder kan få nogle km i benene inden den store dag.