25 års jubilæum i orienteringsklubben
 

 

 

Lørdag d.5. november runder Mariager Fjord Orienteringsklub de 25 år, og jubilæet fejres med både stævne, reception og fest for klubbens medlemmer.

Jubilæet henlægges til Himmerlandsgården ved Als Odde, hvor klubbens traditionsrige stævne, Efterårsstafetten afholdes om eftermiddagen, efterfulgt af reception og klubfest.

 

Fjordklubben startede op i 1986 under navnet Mariager OK/TRIM, og i 2005 fusionerede klubben med Hadsund OK, der var startet i 1990. En ny klub skabtes dermed, og det nye navn blev Mariager Fjord OK. Klubben tæller i dag 102 medlemmer, der aldersmæssigt spænder fra de yngste på fem år til de ældste på omkring 75 år.

 

Gennem alle årene har klubbens ansigt udadtil været Jørn Blom på formandsposten, og mange af de øvrige bestyrelsesmedlemmer har også været med i de fleste år, herunder kasserer Keld Østergaard. Næstformand har siden fusionen i 2005 været Jens Chr. Dalgaard, tidligere formand for Hadsund OK. Dertil kommer bestyrelsesmedlemmerne Jens Christensen, Niels Jørgen Iversen, Erik Nielsen, Arne Pedersen, Jonas Munthe og Per Andersen, som alle har været med i mange år.

 

 

Klubben arrangerer hvert år en række stævner i orienteringsløbsregi: Året starter med Nytårsløbet i begyndelsen af januar, et større A- eller B-løb midt i august, NJM-Natløb i september og Efterårsstafetten i november. Gennem årene har klubben også været vært for større arrangementer som Jysk 3-dages og det 3-dages Påskeløb, stævner hvor omkring 2.000 løbere hver dag har deltaget. Ligeledes var klubben medarrangør af VM i orienteringsløb, der blev afholdt på dansk grund i 2006.

 

Også på motionsløbsområdet er klubben godt med, idet den hvert år arrangerer tre større motionsløb: Beauté Pacifique Kvindeløb i Hadsund i maj, Mariagerløbet i juni og Hadsundløbet i september.

Gennem årene har klubben tegnet flere og flere orienteringskort, og den råder i dag over forskellige lokale skovområder i fjordområdet, hvor klubben har et godt samarbejde med både lodsejere og jægere. Nyeste skud på stammen er et kort over Als Odde, der i forbindelse med jubilæet skal indvies til Efterårsstafetten. Korttegner Jørn Blom er spændt på de mange løberes modtagelse af kortets udfordringer, især da det er klubbens første kort med et decideret klitterræn på.

10-12 træningsløb arrangeres årligt, og her kommer klubbens medlemmer rundt på mange af klubbens forskellige kort, der dækker området fra Als Odde i øst til vest for Hobro ved Hørby.

 

Klubben har desuden O-løbstræning hver tirsdag fra omkring påske til efterårsferien, og tovholder herfor er Lajla Præstgaard. Træningen er for både børn og unge samt voksne, der måske først sent har opdaget O-sportens fortræffeligheder med kort og kompas.

 

Også klubbens motionsløbere træner ugentligt, disse dog både på tirsdage og torsdage med start fra Mariager Hallen.

 

Klubben har netop sikret sig fortsat deltagelse i Nordkredsens 2. division for orienteringsklubber, og gennem de seneste mange år har klubben dystet netop i 2. division mod langt større klubber, som fx Horsens, Århus 1900, Herning og Viborg.

 

Klubbens egne løbere gør sig også godt, og hvert år bliver det til adskillige medaljer både ved DM, Jysk-Fynske Mesterskab og regionale mesterskaber. Flere af klubbens medlemmer deltager også i store internationale stævner i udlandet både i Sverige, Norge, Italien, Frankrig, Portugal, Slovenien, Irland og Canada.