Mange nye rekorder

Mange nye rekorder ved Hadsundløbet

Igen i år kunne arrangørerne af Hadsundløbet glæde sig over rekorddeltagelse, idet hele 821 løbere var tilmeldt, og således blev sidste års rekord på 753 deltagere skudt i sænk.

Arrangørerne kunne også fejre endnu en begivenhed, idet der var 20 års jubilæum på løbet, og gennem alle årene har det været et samarbejde mellem Palle Justesen fra Sportigan og Mariager Fjord Orienteringsklub. Løbet har godt nok skiftet navn gennem årene fra Sportmasterløbet i de første år, til Top Sport Løbet hen over de næste år, indtil det for omkring 10 år siden slet og ret blev til ”Hadsundløbet”.

Tre helt nye løberuter på henholdsvis 2,8 km., 5,8 km. og 9,8 km. skulle indvies, og de blev rigtig godt modtaget af de mange løbere, som fordelte sig med ca.350 på hver af de to korte ruter og med omkring 100 på den længste. Ude på de tre ruter var omkring 40 officials i gang, således de mange løbere kom rundt uden problemer. Ligeledes blev de tre starter fra Torvet gennemført med hjælp af to politifolk fra Hobro Politi. Også Beredskabet var på plads både ude på ruterne og på stævnepladsen på Torvet, men værste uheld kunne stort set klares med et plaster og nogle trøstende ord.

Endnu en rekord blev sat, da Hadsund Skole fik overrakt Urmager Erhardsens Vandrepokal til største hold. I år blev det til hele 493 løbere fra skolen, hvor det sidste år var 438. Glædeligt at byens skole bakker op om arrangementet, hvor både elever og lærere giver den en ekstra skalle rundt i byens gader. Flere klasser har også siden skolestarten midt i august været ude og træne på nogle af ruterne, så der er blevet løbet ekstra mange km. her ved skolestart.

Mange vindere kunne kåres, og her overrakte Sportigan medaljer til gruppevinderne:

På Torvet, som dannede rammen om stævnepladsen, havde arrangørerne som noget nyt forskudt starten til den østlige ende, hvor målområdet som sædvanlig var på Storegade ud for Torvet. Ellers var hele torvearealet bygget op med et stort telt, hvor løberne før start fik udleveret startnumre, og ligeledes var det her, de heldige vindere senere kunne få lodtrækningspræmier fra byens handlende.

Væske i form af vand eller saft blev skænket op i stride strømme til de mange tørstige løbere, og der var frisk frugt til alle, skænket af SuperBrugsen i Hadsund.

Der var musik og stævnespeak i højttalerne, der var store tavler med løbernes startgrupper, oversigtskort over de tre løberuter samt løbende ophæng af resultatlister, og således var der et leben af den anden verden, hvor også de mange publikummer kunne fordrive tiden indtil løberne dukkede op på opløbsstrækningen fra lyskrydset og op til mållinjen.

Meget tilfredse arrangører fik hurtigt pakket ned efter præmieoverrækkelsen, og blot en time senere var Torvet som blæst. Næste års løb er allerede fastlagt til torsdag d.6. september.