Hadsundløbet                                         


Hadsundløbet for 20. gang.

Torsdag d.1. september skydes Hadsundløbet i gang for 20. gang, og dermed kan arrangørerne, Mariager Fjord Orienteringsklub og Sportigan Hadsund fejre et rundt jubilæumsløb.

At der er tale om en speciel begivenhed kan også tydeligt ses på løbets tre ruter, idet der er tale om helt nye ruter. Stævneleder Jens Chr. Dalgaard har de seneste år kunnet se, at de tre gamle ruter efterhånden ikke længere har kunnet bære det støt stigende antal deltagere, og sidste år, hvor løbet slog deltagerrekord med i alt 753 løbere, hvilket i sig selv var en fordobling af den hidtidige rekord på 374 løbere tilbage i 2009, stod det klart, at især passagen af Himmerlandsgade to gange ikke længere var så sikker, specielt ikke med de mange deltagende børn og unge.

 

Efter aftale med Nordjyllands Politi ville det derfor være fornuftigt med nye ruter. Disse er der her i foråret blevet arbejdet ihærdigt på, og de nye distancer er nu fastlagt på henholdsvis 2,8 km., 5,8 km. og 9,8 km. Umiddelbart før sommerferien blev de tre nye ruter godkendt af både Nordjyllands Politi og Mariagerfjord Kommune.

 

Spændende bliver det nu, hvad de mange løbere siger til ændringerne, der ud over ændrede distancer altså også byder på helt nye ruter, der bl.a. fører løberne på de to længste distancer langs med fjordstien fra fiskerihavnen ud til campingpladsen. Ligeledes kommer den længste rute på 9,8 km. helt ud omkring Sandelmosevej i Hadsunds nordlige udkant. Fælles for alle tre ruter er dog, at den sidste strækning går ned ad Himmerlandsgade til lyskrydset og derfra op til målstregen ud for Sportigan-forretningen.

Palle Justesen, indehaver af Sportigan er som sædvanlig i gavehumør og lover mange flotte præmier. Klubbens samarbejde med Newline giver også flotte præmier, og som tidligere har SuperBrugsen i Hadsund lovet at sponsorere frisk frugt til samtlige deltagere. Urmager Erhardsen er også på banen med Vandrepokalen, der som bekendt går til største tilmeldte hold. Gennem årene har både den lokale Boldklub, Badmintonklub, Bokseklub og Square Dance fra Hadsund løbet med trofæet. Ligeså har Vindblæs Friskole, Havbakkeskolen i Als og senest Hadsund Skole snuppet den. Et enkelt år har pokalen været helt udenbys, idet Fjordløberne fra Hobro hjemtog pokalen i 2008.

 

På klubbens hjemmeside: www.mariagerfjordok.dk er der åben for tilmelding. Hvorvidt rekorden fra sidste år bliver slået, vil tiden nu vise, i hvert fald er arrangørerne meget spændte på dette års afvikling af et helt ”nyt løb” med nye ruter og jubilæumsår samtidig.