Jubilæum og Efterårsstafet  

Det blev et mindeværdigt jubilæum, som Mariager Fjord OK afholdt hen over den forgangne weekend.

De 25 år blev fejret på Himmerlandsgården på Als Odde, og første punkt på det fyldige program var klubbens traditionsrige Efterårsstafet, der i år havde deltagelse af godt 100 O-løbere. Det var løbere fra klubber i hele det midt- og nordjyske, suppleret med en enkelt familie fra det svenske land.


 

 


I dagens anledning foregik løbet på et helt nytegnet kort over Als Odde, som klubbens formand Jørn Blom hen over sommer og efterår havde tegnet. Selv om de mange løbere kun kom til at løbe på et udsnit af kortet tættest på selve Himmerlandsgården, så var der masser af udfordringer i de finurlige indlandsklitter, hvor selv de mest garvede løbere fik brug for al deres erfaring.

Løbet blev startet kl. 13.00, og i løbet af de næste par timer kom løberne ind i målområdet, byttede kort og løb af sted igen på en ny banesløjfe, og efter tre ture hver i det udfordrende terræn kunne vinderne i de forskellige klasser kåres. Det foregik som en del af jubilæumsreceptionen, der var henlagt til Himmerlandsgårdens hovedbygning, hvor der var dækket op med kaffe og kagemand mv.


 

 

Vinder af klasse A blev: Aalborg OK med løberne Andreas Popp, Claus Bobach og Rene Korsgaard Brund i tiden 1.14.05. 2.pl. gik til et mixhold fra Mariager Fjord OK/OK Pan bestående af Jonas Munthe, Lasse Grøn og Martin Christensen i tiden 1.20.00.

Klasse B blev vundet af Mariager Fjord OK med løberne Jens Christensen, Helge Poulsen og Søren Munthe i tiden 1.03.36. Her blev Viborg nr. 2 i tiden 1.07.44. Også 3. og 4.pl. blev besat Mariager Fjord OK.

Klasse C blev domineret af Viborg OK, der besatte de fire første placeringer. Vinder blev holdet med Michael Dickenson, Jørgen Jørgensen og Søren Elkjær i tiden 1.04.00.

Klasse D blev vundet af Aalborg OK med løberne Helle Bobach, Kirsten Bobach og Malene Østergaard Nielsen i tiden 1.17.10. På 2. pl. kom Rold Skov OK i tiden 1.23.38.


 

 

Efter præmieoverrækkelsen bød formand Jørn Blom officielt velkommen til de mange løbere og øvrige gæster, og de omkring 130 gæster i alt kunne velfortjent indtage både vådt og tørt oven på en begivenhedsrig eftermiddag.

Ud over formandens velkomsttale holdt flere af de fremmødte også taler, og således var der også en repræsentant fra Dansk Orienterings Forbund blandt gæsterne.


 

 

En hektisk men rigtig hyggelig eftermiddag blev afsluttet, og klubbens medlemmer kunne derefter trække i festtøjet, idet klubbens jubilæum blev fejret videre med middag, sang og levende musik ud på de små timer.

Dagen derpå var der naturvandring i det smukke område, og efter en lille frokost kunne klubbens medlemmer drage hjem med endnu en fantastisk oplevelse i bagagen.