Årets Hadsundløbet, der blev afholdt i Hadsund torsdag aften, blev afviklet i et flot septembervejr med høj solskin.

123 løbere fra nær og fjern havde tilmeldt sig, og de fik alle en god oplevelse i dette 29. Hadsundløbet, fortæller de fire ”bagmænd”, Palle Justesen, Sportigan Hadsund og de tre fra arrangørklubben Mariager Fjord Orienteringsklub, Keld Østergaard, Erik Nielsen og Jens Chr. Dalgaard.

Selv om der dermed var langt op til tidligere tiders rekorder, med det største antal deltagere på 879 løbere i 2012, og det seneste løb i 2019 med 716 løbere, kunne arrangørerne være tilfredse alligevel: For nu er vi i gang igen, og vi fornemmer også, at både løbere og os, som arrangører, er ”sultne” efter arrangementer af denne art, der har fokus på breddeidrætten, og at det er åben for alle uanset køn og alder.

Vindere på de tre distancer blev flg.:

3,3 km. piger: Josefine Lübeck, Hadsund i 16.36. 3,3 km. drenge: Bastian Bendixen, Randers NV i 14.56.

5,5 km. kvinder: Johanne Thorup, Vindblæs Friskole i 26.28. 5,5 km. mænd: Henrik Tønsberg Løkke, Aalborg SV i 22.38.

10,5 km. kvinder: Tanja Thomsen, Hadsund i 47.09. 10,5 km. mænd: Anders Aaskov, Åbyhøj i 42.29.

Samtlige vindere i alle aldersklasser fik overrakt medaljer af Palle Justesen og Dorthe Schack Nielsen, begge fra Sportigan Hadsund. Den totale liste findes som altid på løbets hjemmeside www.mariagerfjordok.dk

Selv om der ikke var ret mange hold tilmeldt, blev Urmager Erhardsens vandrepokal alligevel uddelt, og største hold blev ”Harlekin Job&Stu” fra Mariager med 17 deltagere, der brød ud i jubel ved overrækkelsen.

Nordea-fonden havde skænket flotte blå løbe-T-shirts til samtlige deltagere, og da Nordea-fonden havde været meget gavmilde, er der et stort lager til næste års Hadsundløbet, lover arrangørerne.

Lodtrækningspræmier fra byens handlende var ikke en del af konceptet i år grundet Corona, og ligeså blev der heller ikke delt frisk frugt ud til løbere fra SuperBrugsen, Hadsund, der alligevel var repræsenteret med frugtsaft til de tørstige løbere.

Engentlig kunne arrangørerne, Sportigan Hadsund og Mariager Fjord Orienteringsklub, have holdt et 30 års jubilæumsløb, men som med så meget andet, blev løbet sidste år aflyst pga. Corona, og derfor bliver 30 års-jubilæet udsat til næste år, hvor løbet afholdes torsdag d. 1. september 2022., kan arrangørerne allerede nu melde ud.

Tilbage til dette års løb, som længe også ud til at skulle lide samme skæbne, men med Coronavaccination og et generelt faldende smittetryk, blev det heldigvis muligt at sende indbydelse til løbet ud for godt en måned siden. Desværre betød det så også, at de mange skoler, der plejer at indregne motionsløbet i deres årsplaner, ikke havde denne mulighed i år, og dermed ”manglede” omkring 500-600 deltagere. Vi håber selvfølgelig, at skolerne kommer tilbage næste år, og dermed kan deltage med mange elever og lærere, fortæller de to stævneledere fra Mariager Fjord OK, Erik Nielsen og Jens Chr. Dalgaard.

Ud over dette ret så store ”minus”, både ved stævnet som helhed og det noget slunkne regnskab, var der helt hen til løbsdagen tvivl om, hvorvidt løbet kunne få tilladelse til at blive afholdt. Benspænd findes ikke blot i fodbold og andre idrætsgrene, nej også når arrangører møder urimelige krav fra myndighederne:  

Som altid søger klubben i god tid om tilladelse til at afholde løbet, og da der ikke er ændret noget som helst på de tre løberuter eller stævnepladsen med Start og Mål på Torvet i Hadsunds midtby, plejer det blot at være en formssag, men det blev det ikke i år. De ansøgte tilladelser hos henholdsvis Mariagerfjord Kommune og Politiet lod meget vente på sig, og rent faktisk blev de først behandlet ca. en uge før løbsdagen, og endte altså med at blive afvist.

Enden på det hele blev desværre, at selve Starten blev flyttet op på P-pladsen foran Alexanders Blomster, der velvilligt stillede sin plads til rådighed for løbet.

Vi mistede totalt den altid skønne stemning i midtbyen på Torvet, som plejer at være en vigtig del af hele det store set-up, fortæller medarrangør Palle Justesen, Sportigan og stævneleder Jens Chr. Dalgaard, som lige siden starten tilbage I 1992 aldrig har oplevet en så dårlig behandling fra myndighedernes side. Egentlig troede vi, at alle, og da især myndighederne, ville være interesserede i, at hele samfundet og befolkningen kunne vende tilbage til en almindelig hverdag igen oven på en lang, lang Corona-nedlukning! Vi håber meget, at dette var en engang foreteelse, og at vi næste år kan vende tilbage til vores sædvanlige set-up, der samler hele byen om dette motionsarrangement.